Nu exista o metoda universala care sa te ajute sa gasesti o destinatie de vis pentru viitoarea ta vacanta. Fiecare persoana are alte asteptari de la o calatorie: unii prefera o drumetie pe munte, altii prefera o saptamana pe plaja la mare, altii vor sa mearga intr-un sejur prin orease istorice, iar altora le place sa se izoleze intr-un satuc din Delta Dunarii si sa pescuiasca.

Daca nu ai insa nici o idee unde sa te duci, o cercetare cat-de-cat serioasa poate sa cearna ofertele discutabile de ofertele bune de calatorie.

Pentru a reusi sa gasesti destinatia potrivita, dar si o oferta generoasa din partea unei agentii de turism serioasa, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:
- sa cauti cat mai multe informatii si sa aflii cat mai multe lucruri despre posibila detinatie. Noi iti oferim multe astfel de informatii;
- sa te informezi asupra specifilului regiunii: poti gasi anumite lucruri care sa te atraga sau poti descoperi ca nu este tocmai ceea ce cautai. Mai mult, ai nevoie de o serie de informatii care sa te ajute sa stabilesti ce lucruri trebuie sa includa bagajul tau (de exemplu, vremea, care te poate imbraca in costum de ski sau in costum de baie);
- sa te informezi asupra documentelor necesare pentru calatoriile in anumite locuri;
- sa te interesezi de bolile specifice destinatiei calatoriei tale (un vaccin te-ar putea ajuta, pentru ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi)
- sa te interesezi daca ai nevoie de o asigurare medicala pentru a merge unde vrei sa mergi (sunt tari in care poti merge fara sa fii obligat sa inchei in prealabil o asigurare medicala, dar si tari care impun anumite restrictii);
- daca planuiesti sa mergi cu masina, atunci intereseaza-te daca permisul tau de conducere este valabil (apoi, intereseaza-te de alte documente necesare: cartea verde, asigurari speciale, etc.);
- ar fi bine sa te interesezi si care este pretul local pentru mancare, cazare si alte lucruri care ti-ar putea afecta bugetul (sunt destinatii unde cazarea este extrem de ieftina insa, daca vrei sa si mananci, o sa fii nevoit sa scoti bani buni din buzunar)
- ar fi bine sa te interesezi si care este traditia locala in privinta unor lucruri marunte (cum abordezi problema bacsisului, care in unele tari este legal si facturat separat, care este cuantumul taxelor de autostrada, etc.)
- ar mai fi bine sa te interesezi daca nu cumva, in perioada in care pleci, in tara de destinatie nu este vreo sarbatoare laica sau religioasa importanta (ar fi pacat sa te trezesti in mijlocul unei imbulzeli de turisti, cu preturi si conditii de rigoare, daca nu iti doresti in mod special acest lucru).

In general, te sfatuim sa cauti in ofertele Calatoreste.ro pe aceea care ti se potriveste cel mai mult. O sa spui ca ne facem singuri reclama, dar o sa te convingi ca unele lucruri sunt pur si simplu adevarate. Calatoreste.ro iti ofera multe informatii.

Daca nu o sa gasesti o astfel de oferta, ai la dispozitie formularul de "cerere de oferta personalizata" (poate vrei jacuzzi si internet in camera, nu?).

Apoi, ai mai putea da un "search" in sfaturile de calatorie ale celorlalti membri ai comunitatii Calatoreste.ro. La fel si in Forum. Poate afli lucruri importante de la cineva care a fost acolo.

In final, ar fi bine sa iti alegi oferta potrivita si sa treci la planuri de bagaje si transport (daca nu cumva oferta in cauza include si transportul).  

Sursa: http://www.calatoreste.ro/2008/articole-utile-calatorie/id_41/Cum-gasim-destinatia-potrivita.html