Cum sa incepi propria ta afacere?
O idee de afacere este un plan bun de plecare, dar aceasta nu valoreaza nimic pana nu o pui in aplicare, lucru ce necesita mult efort si implicare. Numele ales pentru afacerea ta si gasirea logo-ului ideal care sa o defineasca sunt niste sarcini evidente, dar in ce consta restul procesului legat de infiintarea unei afaceri? Ei bine, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii:
Primul angajat caruia trebuie sa ii iei un interviu esti chiar tu!
Incepe cu cea mai importanta intrebare: De ce vrei sa infiintezi o afacere? Foloseste aceasta intrebare ca sa iti dai seama ce fel de business vrei sa incepi. De indata ce ai obtinut motivul, pune-ti si mai multe intrebari care sa te ajute sa stabilesti ce fel de afacere vei incepe si daca ai tot ceea ce trebuie:
Ce calitati te recomanda? Cui te adresezi? Cat de mult iti permiti sa investesti, stiind ca afacerile la inceput de drum au sanse mari de esec? Esti pregatit sa devi antreprenor?
Trebuie sa fii extrem de onest cand raspunzi. Acest lucru va reprezenta baza ce va da nastere actiunilor tale pe viitor, deci e cel mai bine sa stii adevarul acum.
Vezi ce au facut ceilalti!
Exista deja cineva care face deja ceea ce tu iti doresti sa incepi? Daca inca nu stii raspunsul, incepe prin a cauta posibila competitie in domeniul de activitate in care iti doresti sa activezi.
Documenteaza-te in legatra cu alegerile facute de ceilalti, publicul caruia se adreseaza sau chiar greselile facute de-a lungul timpului. Acest gen de informatii te vor ajuta sa iti construiesti afacerea mult mai usor.
Primeste feedback!
Lasa oamenii sa interactioneze cu produsul sau serviciile pe care le oferi si vezi ce parere au. O opinie sincera si directa te va face sa identifici posibilele erori pe care le-ai scapat din vedere si vei reusi sa imbunatatesti rezultatele pe viitor.
Accepta faptul ca undele reactii nu vor fi pozitive. Important este sa iei feedback-ul ca pe un factor constructiv, indiferent de raspunsul pe care il primesti.
Imediat ce te-ai hotarat sa incepi o afacere, urmatorul pas ar fi sa decizi ce tip de firma este potrivit pentru tine in functie de domeniul de activitate in care activezi, publicul tinta si serviciile sau produsele pe care le oferi. In Romania, cea mai des intalnita este SRL-ul, fiind foarte usor de infiintat si intretinut.
Tot ce mai ramane de facut este sa te informezi in legatura cu actele necesare, pasii pe care trebuie sa ii urmezi si obligatiile administratorului SRL. Odata cu infiintarea firmei, va trebui sa te ocupi de dezvoltarea ei in timp prin atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus.
Desigur, gestionarea resurselor financiare va parea un lucru dificil pentru inceput, iar provocarile nu vor inceta sa apara. Pentru a beneficia de consultanta din partea unor experti contabili, poti apela oricand la firma de contabilitate Keez.
Tags: