Săptămâna 4 - 11 aprilie 2022 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11 - 18 aprilie 2022 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice.

Cu excepția regiunilor vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Săptămâna 18 - 25 aprilie 2022 

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 25 aprilie - 2 mai 2022 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursa: ANM