Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice.

 

BANAT 

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie  regională a temperaturilor maxime de 18...22 de grade și minime în jurul a 12 grade. Ulterior  temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la  alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5...8  grade.   

Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă  însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie.


CRIŞANA 

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14...16 grade, iar a celor  minime de 3...5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4  noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de  10...12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie, va readuce regimul  termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13...14  grade și de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate  maxime, în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4...6 grade.   

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă  însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

 

TRANSILVANIA 

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime  în jur de 13 grade și minime în medie de 0...2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4  și 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19...22 de grade și minime de 8...10 grade, valori cu  mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul  săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12...13 grade și de  2...4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime,  ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14...15 grade, dar mai scăzute spre final  spre 10...12 grade, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor menține, la o medie  regională de 2...4 grade. 

Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de  ridicată și după 10 noiembrie.

 

MARAMUREŞ 

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade și minime în medie  de 0...2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie,  când sunt estimate maxime de 20...22 de grade și minime de 8...10 grade. La finalul săptămânii  se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12...13 grade și minime de 4...6  grade. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la  început, ce vor atinge o medie de 15...16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10...12 grade,  iar minimele nu vor avea variații semnificative, la o medie regională de 3...5 grade. 

În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă  însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată și după 10 noiembrie.

 

MOLDOVA 

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite  normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime și de 4 grade pentru minime. Vremea  va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor  maxime de 18...21 de grade și minime în general de 8...11 grade. Ulterior temperatura va  scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se vor  înregistra medii ale valorilor maxime de 12...14 grade și de 4...6 grade pentru minime. 

Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie.  Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

 

DOBROGEA 

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creștere până în 5 noiembrie, când  media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10...11 grade. Vremea se va răci pe 6  și 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua  săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13...15 grade și de 7...9 grade  pentru minime. 

Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie.  Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie și 11-14 noiembrie.

 

MUNTENIA 

După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina  creșterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de  la 9 la 11 grade. Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul  celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va  avea valori de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. 

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar  ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.
 

OLTENIA 

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când  se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17...20 de grade și minime de  9...11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei  de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea  valori de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. 

Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar  ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două  săptămâni.
 

LA MUNTE 

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor  va atinge 14...15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4...6 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7  noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei  de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor  înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7...10 grade și ale minimelor de 1...3 grade. 

Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7  noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a  celei de-a doua săptămâni.

 

Sursa: ANM