Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT

În prima săptămână deși vor fi alternanțe termice, vremea va fi relativ rece pentru această  perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților, cu temperaturi maxime, în medie între 0 și 4  grade și minime de -7...-4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere  ușoară, de la o medie regională a valorilor maxime de 0...2 grade, până spre 4...6 grade spre  finalul lunii, iar temperaturile minime vor fi în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar, cu o probabilitate destul de  ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

CRIŞANA

Valorile termice se vor menține sub mediile multianuale în perioada 17 – 23 ianuarie,  când la nivelul regiunii vor fi maxime între -1 și 3 grade și minime între -8 și -4 grade. Spre  finalul lunii ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o  medie a maximelor de 2...4 grade și minime, în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de  ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

TRANSILVANIA

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele  nopți, astfel că, temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 și 2 grade, iar minimele se vor situa între -11 și -6 grade. În ultima săptămână  din ianuarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, ceea ce înseamnă, o  medie a maximelor de 0...2 grade și minime, în medie de -8...-5 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de  ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

MARAMUREŞ

Până în 23 ianuarie vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu  temperaturi maxime preponderent negative (între -3 și 1 grad) și ger în unele nopți (minime ce vor oscila între -10 și -5 grade). În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim  termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 0...2 grade și minime,  în medie de -7...-4 grade.

Temporare se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a  intervalului, în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

MOLDOVA

În prima săptămână vor fi alternanțe termice, astfel că la nivelul regiunii, în 17 și 20  ianuarie se vor atinge maxime de 5...6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 și  2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge  3...4 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie, cuprinse între -5...-2 grade,  valori mai scăzute, de -8...-6 grade, fiind posibile în zilele de 22 și 23 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea  de apariție a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

DOBROGEA

Și la nivelul acestei regiuni, în prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv în zilele de 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge  maxime de 6...7 grade și minime în jurul valorii de 0 grade; și zile în care valorile termice vor fi  apropiate de normal (maxime în medie de 0...3 grade și minime între -5 și -2 grade. După 23  ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 5...6 grade spre  finalul lunii, iar minimele se vor menține la o medie de -2 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi deficitare, iar probabilitatea de  apariție a acestora va fi mai mare în zilele de 17 și 18 ianuarie și în perioada 21 – 25 ianuarie.

MUNTENIA

În prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod  obișnuit, respectiv în 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6...8 grade și minime în jurul valorii de -2 grade; și zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în  medie de 1...3 grade și minime între -7 și -4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 4...6 grade și minime în jurul valorii de -4 grade, ce vor caracteriza un  regim termic peste normalul perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

OLTENIA

Regimul termic va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative în perioada 17 – 23  ianuarie, când la nivelul regiunii, maximele vor oscila între 1 și 8 grade, iar minimele între -7 și  -2 grade. Pentru ultima săptămână a lunii ianuarie sunt estimate temperaturi peste mediile  multianuale, maxime în medie de 5...6 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de -4 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

LA MUNTE

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul  nopților și dimineților; maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 și -5 grade, iar  minimele se vor situa, în medie între -15 și -9 grade. În ultima săptămână din ianuarie se va  reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de  -6...-4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a  intervalului, când izolat cantitățile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 și 21 ianuarie și după  data de 27 ianuarie.

Sursa: ANM