Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime în general de 28...30 de grade și minime de 12...14 grade. Din 20 iulie vremea se va  încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 - 24 iulie este estimată o intensificare a valului de  căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de  37...38 de grade. Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în  medie de 34...36 de grade. Media temperaturilor minime în această perioadă va fi de 17...19  grade.  

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă  durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

CRIŞANA 

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice,  respectiv 27...29 de grade, iar nopţile vor fi relativ răcoroase (10...12 grade, în medie). Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 - 24 iulie este estimată o  intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor  tinde spre o medie de 36...37 de grade. Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate  temperaturi maxime, în jurul a 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 16...18 grade.  

Toată perioada va fi caracterizată de deficit pluviometric. Ploi de scurtă durată pe arii  restrânse sunt posibile după 24 iulie. 

TRANSILVANIA 

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice,  respectiv 26...28 de grade, iar nopţile vor fi răcoroase (8...10 grade, în medie). Vremea se va  încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime  va fi de 32...34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele  vor fi în general de 13...15 grade. 

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25...31 iulie crește ușor  probabilitatea pentru ploi locale.

MARAMUREŞ

În primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul  climatologic, respectiv 26...29 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime în general sub  10 grade. Din data de 20 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, până la  finalul lunii va predomina vremea călduroasă, chiar caniculară în anumite zile la câmpie. Media  regională a temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade, iar a celor minime va fi de 15...17  grade.  

Până în 22 iulie nu sunt prognozate ploi, iar ulterior va crește probabilitatea de ploaie, îndeosebi în a doua săptămână.

MOLDOVA 

În primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul  climatologic, respectiv 26...28 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase mai ales în nordul regiunii,  cu minime mediate regional, de numai 12 grade. Și în această regiune vremea se va încălzi  semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi  de 32...34 de grade, iar minimele vor fi în general de 15...18 grade. Temperaturi mai ridicate  sunt estimate pentru 24 iulie când media temperaturilor maxime poate ajunge la 35...36 de  grade. 

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată. 

DOBROGEA 

În primele zile, valorile temperaturii aerului vor caracteriza o vreme normală pentru  această perioadă, cu o medie a maximelor de 26...27 de grade, iar minimele termice ale acestui  interval vor fi de 16...18 grade. După 20 iulie, vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în partea continentală, cu maxime în medie de 32...34 grade și minime de 19...21 de grade. 

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe  arii restrânse sunt posibile mai ales în a doua săptămână

MUNTENIA 

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie,  respectiv maxime în general de 29...32 de grade și minime de 13...15 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură,  care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media  temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34...37 de grade, iar a celor minime de  18...19 grade.  

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe  arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

OLTENIA 

În primele două zile se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale  specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29...31 de grade și minime de 14...16 grade.  Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de  căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media  temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34...37 de grade, iar a celor minime de  18...19 grade.  

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă  durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

LA MUNTE 

În primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime  termice de numai 6...8 grade și maxime de 16...18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media  maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22...24 de grade, iar a celor minime de 12...14 grade.  

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24  iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar  cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare.

Sursa: ANM