Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

În primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 21 de  grade, apoi va crește ușor, astfel încât în data de 5 mai aceasta va tinde spre 24 de grade. Vor  urma două zile în care regimul termic diurn va fi în scădere, iar până în ziua de 9 mai va rămâne relativ constant, iar valorile termice vor atinge în medie 20 de grade. În 10 și 11 mai se va răcori  cu aproximativ 2 grade, ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în ultimele zile de  prognoză media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade.  Minimele termice vor avea variații relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei lor, de  7...8 grade, se vor atinge în primele zile și în diminețile de 11 și 12 mai, iar cele mai mari, de  10...11 grade, în jurul datei de 7 mai și în 15 mai, dimineața. 

Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor  semnala averse aproape zilnic.

CRIŞANA 

În intervalul 2 - 5 mai, media maximelor termice va crește ușor până spre 23...24 de  grade, apoi va scădea treptat, iar în data de 11 mai va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade.  Ulterior procesul de încălzire se va relua, iar la sfârșitul intervalului de prognoză, media  temperaturilor maxime pe întreaga regiune va reveni la 24 de grade. Media minimelor termice  va fi în creștere până spre sfârșitul primei săptămâni, când va fi de 9...10 grade. În cea de a  doua săptămână se va atinge un minim termic, în diminețile de 11 și 12 mai, când media va fi  de 6...7 grade și un maxim la finalul acesteia, când media se va situa în jurul valorii de 10 grade. 

Până în data de 5 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor  semnala averse aproape zilnic.

TRANSILVANIA 

Media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20  de grade, apoi va începe să scadă, astfel că în 11 mai, aceasta va ajunge să se situeze în jurul  a 16 grade. În intervalul următor se va încălzi, iar în ultimele zile, media maximelor va avea  variații între 20 și 23 de gade. Media minimelor termice va fi de 3...4 grade în prima dimineață,  se va situa în jurul a 7 grade în intervalul 7 – 10 mai, în 11 mai va fi cu 2...3 grade mai scăzută,  iar în zilele rămase va fi în creștere, pentru ca la finalul perioadei de prognoză să revină la 6...8  grade. 

Până în data de 3 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor  semnala averse aproape zilnic.

MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză media maximelor termice va avea ușoare variații, între  19 și 21 de grade. În intervalul 9 – 11 mai se va răci cu 2...3 grade, apoi maximele termice vor  crește, iar în ultimele zile media lor va tinde spre 22 de grade. Minimele termice vor fi în  creștere în prima parte a intervalului, de la o medie de 5 grade în prima dimineață, până la 8...9  grade în jurul datei de 7 mai. În cea de a doua parte a intervalului, la început se va răcori, astfel  că în 11 mai dimineața, media minimelor va mai atinge doar 5 grade, iar din 12 mai va începe  un proces de încălzire ce va determina trei zile mai târziu temperaturi minime care în medie să  se situeze în jurul valorii de 8 grade. 

Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, izolate până în data de 3 mai, apoi cu caracter  local.

MOLDOVA 

În prima parte a intervalului media maximelor termice va fi relativ constantă, de  aproximativ 19...20 de grade, apoi va avea variații între 17 grade în jurul datei de 11 mai și 22  de grade în 14 și 15 mai. Minimele termice vor fi în general în creștere, de la 6 grade în prima  dimineață, până la 9...10 grade în ultima. 

Va ploua aproape zilnic, izolat până în data de 3 mai, apoi local și sub formă de aversă.

DOBROGEA 

Media maximelor termice nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 17  și 19 grade, iar cea a minimelor va fi în creștere, de la 8 grade în prima dimineață, până în jurul  a 11 gade în ultima. 

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după data de 9 mai. 

MUNTENIA 

Tendința vremii va fi în general de încălzire. Media maximelor termice va crește de la 19  grade în prima zi, până la 23...25 de grade în ultimele, iar a minimelor de la 7 grade la începutul  intervalului, până la 8...11 grade la finalul acestuia. 

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după data de 9 mai. 

OLTENIA 

În primele două zile de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul a 19 grade,  apoi va crește ușor, astfel că în 5 și în 6 mai aceasta va tinde spre 23 de grade. Va urma o zi de  răcire cu aproximativ 3 grade, iar până în ziua de 10 mai va rămâne relativ constantă. În 11 mai  se va răcori cu aproximativ 2 grade, pentru ca până la finalul intervalului de prognoză să se  încălzească, iar media maximelor de temperatură va ajunge să se situeze în jurul a 24 de  grade. Minimele termice vor avea variații relativ asemănătoare. Cele mai mici valori ale mediei  lor, de 6...7 grade, se vor atinge în primele trei zile, iar cele mai mari, de 9...10 grade, în jurul  datei de 7 mai și în 15 mai, dimineața. 

Va ploua aproape zilnic, până în data de 6 mai izolat, apoi local.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice va avea  variații între 7 și 12 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. 

Vor fi averse zilnic, pe suprafețe mici, apoi pe arii relativ extinse.

Sursa: ANM