Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decada a lunii februarie, dar  va intra într-un proces de răcire până în data de 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor  coborî de la 14 la 6 grade. După acest interval, vor fi variații termice, cu maxime mediate  regional între 7 si 11 grade, cele mai calde zile estimate în 25 februarie și 5 martie. Și minimele  vor avea fluctuații repetate, dar media acestora se va situa între -3 și 3 grade, cu cele mai reci  perioade între 23 și 26 februarie, precum și între 28 februarie și 4 martie. 

Trecător vor fi precipitații, dar în 21, 23 și 27 februarie probabilitatea va fi ridicată ca  acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină moderate cantitativ.

CRIŞANA 

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme mai caldă decât normal, dar se va răci treptat  până în 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor scădea de la 12 spre 5 grade. Ulterior vor  fi alternanțe termice, astfel că se va încălzi din nou până în 25 februarie, iar se va răci până în 28  februarie și estimările meteo se termină cu un proces de încălzire. În aceste condiții, maximele  mediate regional se vor încadra între 7 și 13 grade. Minimele vor fi mai ridicate, cu valori în  medie ușor pozitive, spre 2 grade, prognozate pentru primele și ultimele două nopți, iar în restul  timpului se vor situa între -4 și 0 grade.  

Zilele cu probabilitate mai ridicată de precipitații și pe arii mai extinse vor fi 21, 23, 27  februarie și 5 martie, iar în rest acestea se pot semnala doar trecător și pe spații mai mici.

TRANSILVANIA 

Valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 11 grade în prima zi, până spre 5  grade la mijlocul săptămânii, apoi vor avea variații, astfel că se vor situa între 5 și 11 grade, cu  cele mai calde intervale în 25 și 26 februarie și 4, 5, 6 martie. Temperaturile minime vor fi în  general negative, cu valori mediate regional între -7 și 0 grade, cele mai scăzute se estimează  a se înregistra în 25 februarie, precum și în intervalul 1...3 martie.  

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 21 și 23 februarie, pe 26 și 27  februarie și pe 4, 5 martie.

MARAMUREŞ 

Vremea va fi schimbătoare sub aspect termic, astfel că vor alterna intervalele reci cu  cele calde. În aceste condiții, mediile maximelor se vor situa între 4 și 11 grade, cu cele mai reci  zile în 23 și 24 februarie, dar și în 27 februarie și 1 martie. Nopțile vor fi caracterizate, în marea  lor majoritate, de minime negative, ale căror medii vor fi cuprinse între -5 și 1 grad, cele mai  ridicate fiind prognozate pentru începutul și sfârșitul intervalului. 

Precipitațiile vor fi mai probabile și pe arii mai extinse pe 21, 23, 26 februarie și 5 martie,  iar în restul timpului își vor face apariția doar trecător și izolat.

MOLDOVA 

Pe parcursul intervalului de prognoză vremea va avea două procese de răcire, care se vor  resimți în 24, 27, 28 februarie și 1 martie. Astfel, pentru aceste date, mediile maximelor vor fi  între 6 și 8 grade, iar ale minimelor între -3 și -2 grade. În restul timpului vremea va fi mai caldă  decât normalul perioadei, cu maxime mediate regional ce vor varia între 6 și 12 grade și minime  între -2 și 2 grade. 

Temporar și pe arii restrânse se vor semnala precipitații în aproape toate zilele, cu o  probabilitate mai ridicată ca acestea să fie în extindere pe 26 și 27 februarie.

DOBROGEA 

Vremea va fi mai caldă decât normal la debut, însă ulterior va marca un proces de răcire,  astfel că maximele vor coborî de la medii de 12 grade, până spre 6 grade în data de 24  februarie. După o scurtă revenire, vor scădea din nou la aceleași valori în 28 februarie și 1  martie, iar finalul de interval se va afla sub influența unui proces de încălzire, cu medii maxime  de 12 grade. Minimele vor avea cam aceleași variații, perioade mai reci în 25, 26 februarie și 1,  2, 3 martie în care mediile vor fi de -1 grad și perioade mai calde, caracterizate de valori medii  ce vor atinge 4 grade la începutul și sfârșitul celor două săptămâni.  

Trecător și izolat vor fi posibile precipitații, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai  extinse crește în 26 și 27 februarie.

MUNTENIA 

Media maximelor termice va fi în scădere treptată, de la 13 până la 8 grade în 24  februarie, apoi va crește ușor la 10 grade în 26 februarie și va coborî accentuat la 6 grade în 28  februarie, dar intervalul de prognoză se va încheia cu un proces de încălzire, spre medii de 14  grade. Valorile nocturne se estimează a avea două etape cu valori negative, medii regionale de  -3 grade în 25, 26 februarie și din nou în 1,2,3 martie, iar în restul timpului vor varia ușor între -2  și 2 grade. 

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în 22, 23 și 27 februarie.

OLTENIA 

Vremea va fi în general mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. În  intervalul 21 februarie – 1 martie vor fi variații termice cu medii între 12 și 6 grade, cele mai  ridicate în prima zi și cele mai scăzute estimate pentru data de 28 februarie, apoi se va încălzi  treptat spre valori mediate la 13 grade. Mediile minimelor vor avea și ele variații, de la -3 la 4  grade, cel mai rece preconizat pentru sfârșitul primei săptămâni și jumătatea celei de a doua. 

Se vor semnala precipitații pe arii mai extinse cu o probabilitate mai mare în 21, 22 și 27  februarie. 

LA MUNTE 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei în prima  și în ultimele zile din interval, când valorile mediate vor fi de 4 grade, iar în restul timpului vor fi  în general negative, estimate a se încadra între -4 și 0 grade. Nopțile vor fi reci, trecător  geroase la altitudini mari, astfel că mediile minimelor se vor situa între -8 și -4 grade.  

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în 21, 22, 26, 27  februarie și 5 martie.

Sursa: ANM