Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime  medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media  maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 și 18 grade, valori apropiate de mediile  multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu  maxime în medie de 16...17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere  ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5...6  grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. 

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ  extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie. 

CRIŞANA 

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi, astfel încât  până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 și 16 grade,  valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va  menține și în ultimele zile ale lunii martie, dar și în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile  minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în  noaptea de 22 martie, spre valori de 4...5 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. 

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ  extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie. 

TRANSILVANIA 

Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime  medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media  maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 și 15 grade, valori apropiate de  mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie,  cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopți (22-24 martie) vremea va fi rece, cu  minime medii de -4...-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendință de creștere  ușoară și treptată, spre valori medii de 1...2 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. 

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la nivel local, va fi în creștere după data de 28 martie. 

MARAMUREŞ 

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii  ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior între 22 și 24 martie se va încălzi, astfel  încât media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale.  De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține până la finalul lunii martie, cât și în  primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și  treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3...4 grade în  nopțile din perioada 1-3 aprilie. 

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ  extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie. 

MOLDOVA 

Vremea se va încălzi. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi și va ajunge să se  situeze în general între 14 și 17 grade, iar a minimelor, va crește, de la -4 grade în prima  dimineață, până în jurul a 4 grade la sfârșitul intervalului. 

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie și după  data de 28 martie.

DOBROGEA 

În prima săptămână media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile și 14 grade în data de 24 martie. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice  diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 și 14 grade.  Minimele termice vor fi în general în creștere, de la o medie de -2 grade în prima dimineață,  până în jurul a 6 grade la sfârșitul intervalului. 

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul  datei de 25 martie și începând cu data de 28 martie.

MUNTENIA 

Media temperaturilor maxime va crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17  grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variații între 14 și 18 grade. Minimele termice vor porni  de la o medie de -4 grade în prima dimineață și vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 și 6  grade, în ultimele dimineți.  

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul  datei de 25 martie și după data de 27 martie. 

OLTENIA 

Până la mijlocul primei săptămâni media temperaturilor maxime va avea variații între 10  și 19 grade, apoi se va situa, în general, între 16 și 18 grade. Media minimelor termice va fi în  creștere treptată, de la -4 grade în prima dimineață, până la 5...6 grade în ultimele dimineți. 

Probabilitatea de precipitații, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 27 martie.

LA MUNTE 

Valorile termice vor fi în general în creștere. Media maximelor va avea variații între 0 și 6  grade, iar a minimelor între -10 și 0 grade. 

După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în  fiecare zi.

Sursa: ANM