Prognoza pentru următoarele două sptămâni pe zone geografice.

 

BANAT 

 

În intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o  medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 2...3 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19...20 de grade și minime de 8...10 grade. Răcirea estimată pentru a  doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor  termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie  în această regiune. 

  

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se  estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.
 

CRIŞANA 

 

În intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o  medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 1...2 grade. Apoi vremea se va încălzi  treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie,  temperaturi maxime de 18...19 grade și minime de 7...9 grade. Răcirea estimată pentru a doua  parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice  de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în  această regiune. 

  

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se  estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.
 

TRANSILVANIA 

 

Vremea rece se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi  maxime, în medie de 11...14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de  îngheț. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4  noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17...18 grade și a minimelor de 5...7 grade. 

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua  săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10...11 grade și minime de 2...3 grade, valori  apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. 

 

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua  probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.
 

MARAMUREŞ 

 

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30  octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 13...15 grade și de minime a  căror medie se va situa între 0 și 2 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru  această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16...18 grade  și a minimelor de 6...8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la  sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10...11 grade și minime  de 3...4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii  noiembrie. 

 

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua  probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.
 

MOLDOVA 

 

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30  octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11...14 grade și de minime a  căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru  această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16...18 grade  și a minimelor de 6...9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la  sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11...12 grade și minime  de 4...5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii  noiembrie. 

 

Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când  probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.
 

DOBROGEA 

 

În primele 5 zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11....14 grade și a  minimelor de 5...7 grade. Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15....17 grade și minime de 9...11 grade. Ulterior  se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de  13...14 grade și minime de 7...8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale  începutului lunii noiembrie. 

 

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, iar  probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.
 

MUNTENIA 

 

Vremea mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30  octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12...14 grade și de minime a  căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi, în intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni  caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de  17...19 grade și a minimelor de 7...9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va  determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13...14 grade și minime de 5...6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii  noiembrie. 

 

Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7  noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burnițe.
 

OLTENIA 

 

 În intervalul 25-30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o  medie a maximelor de 12...14 grade și a minimelor de 2...4 grade. Apoi vremea se va încălzi  treptat, urmând să devină ușor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4  noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17...18 grade și minime de  7...9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7  noiembrie la o medie a maximelor termice de 12...13 grade și a minimelor de 4...5 grade, valori  normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. 

 

În prima săptămână numai cu totul izolat și trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua  probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3-7 noiembrie.


 

LA MUNTE 

 

După 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6...8 grade,  vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va  atinge 10...11 grade în intervalul 30 octombrie-2 noiembrie. Ulterior se estimează o scădere  treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4...5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul  25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori  de 1...4 grade. 

  

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se  estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.


Sursa: ANM