Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

Până în data de 1 iulie tendința vremii va fi de încălzire și va deveni caniculară, cu o medie  a temperaturilor maxime ce se va apropia de 38 de grade. Vor fi în creștere și minimele termice,  iar media lor va tinde spre 20 de grade. În zilele care vor urma valorile termice vor fi, în general,  în scădere, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge să se  situeze între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. 

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 1 iulie.

CRIŞANA 

Până în data de 1 iulie vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar media maximelor  termice va ajunge să se situeze în jurul a 37 de grade. Vor crește și minimele termice, a căror  medie va urca în dimineața zilei de 2 iulie până spre 19...20 de grade. În zilele următoare  valorile termice vor începe să scadă, astfel că la finalul intervalului de prognoză media  temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar a minimelor între 13 și 15 

grade. 

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată începând cu data de 2 iulie.

TRANSILVANIA 

Până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni  local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34...35 de grade. Va  crește și media minimelor termice, ce se va situa între 13 și 16 grade. În zilele care vor urma  valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în  medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 și 14  grade. 

Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafețe mici, apoi pe arii mai  extinse.

MARAMUREŞ

Până în jurul datei de 1 iulie vremea se va încălzi, iar din 29 iulie, local, va fi și caniculă, cu  o medie a maximelor termice, pe întreaga regiune, în jurul a 35 de grade. Media minimelor  termice va urca de la 15 grade în prima zi, până la 17...18 grade în dimineața zilei de 2 iulie. În  zilele care vor urma valorile termice vor începe să scadă treptat, iar la finalul intervalului de  prognoză media maximelor termice va ajunge să se situeze între 25 și 27 de grade, iar a  minimelor între 12 și 14 grade. 

Din data de 1 iulie vor fi averse aproape zilnic.

MOLDOVA 

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară în unele  zile, dar mai ales în 29 și 30 iunie, când media maximelor termice pe întreaga regiune va fi de  35...36 de grade. Ridicate vor fi și minimele termice, iar cele mai mari medii ale lor se vor atinge  între 30 iunie și 3 iulie, când se vor situa între 8 și 20 de grade. 

Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

DOBROGEA 

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar valorile termice nu vor  avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de  temperatură va oscila între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 19 și 21 de grade. 

Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii iunie și din nou  după data de 5 iulie.

MUNTENIA 

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30  iunie, precum și în 5 și 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie, în întreaga regiune,  valori între 34 și 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilații, în general, între 17 și  19 grade. 

Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie și din nou  după data de 5 iulie

OLTENIA 

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30  iunie, precum și în 1 iulie și în jurul datei de 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie,  în întreaga regiune, valori între 34 și 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilații, în  general, între 17 și 19 grade. 

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în primele zile de prognoză, dar mai  ales după data de 1 iulie.

LA MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor  termice va avea valori între 19 și 23 de grade, iar a minimelor între 11 și 13 grade. 

Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie.

Sursa: ANM