Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie regională  a maximelor termice cuprinsă între 17 și 20 de grade și a minimelor în creștere semnificativă,  de la 0...2 grade spre 7...9 grade în ultimele două nopți. Apoi vremea se va răci accentuat,  astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele  minime vor fi apropiate de 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea  ce va conduce la sfârșitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 17...18  grade și a minimelor de 4...6 grade, valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii aprilie. 

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3  aprilie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

CRIŞANA 

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie a  maximelor termice cuprinsă între 16 și 19 grade și a minimelor în creștere semnificativă, de la  -1...0 grade spre 7...8 grade în ultimele două nopți. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel  încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime  vor fi de -1...0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce  la sfârșitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 16...17 grade și a  minimelor de 5...6 grade, valori normale pentru prima decadă a lunii aprilie în această regiune. 

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3  aprilie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA 

În perioada 28 martie – 1 aprilie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie  a maximelor termice de 16...17 grade și a minimelor ce va fi în creștere de la -4...-2 grade până  la 5...6 grade la sfârșitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimți în 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4...5 grade, iar a minimelor în jurul a -4 grade.  Ulterior, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte  a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această  regiune, cu o medie a maximelor de 14...16 grade și a minimelor de 1...3 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când  vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ 

În perioada 28 – 31 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a  maximelor termice de 15...17 grade și a minimelor ce va fi în creștere de la -3...-2 grade până la  6...7 grade la sfârșitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimți în special pe  datele de 3 și 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4...5 grade, iar a celor  minime în jurul a -3 grade. Ulterior, se estimeză o încălzire a vremii până pe 10 aprilie, astfel că,  în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru  această regiune, cu o medie a maximelor de 12...15 grade și a minimelor de 1...4 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când  vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA 

În perioada 28 martie – 1 aprilie valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât  în mod normal, cu o medie regională a maximelor în jur de 20 de grade și minime în creștere de  la 2...3 grade la începutul intervalului până la 6...8 grade. Răcirea va fi accentuată cel mai  probabil în 3 și 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 6...8 grade și  minime în jur de -2 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel că valorile termice vor reveni în  limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14...18 grade și a minimelor de 3...5 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi  posibile și cantități de apă însemnate.

DOBROGEA 

În perioada 29 martie – 2 aprilie, îndeosebi în partea continentală a regiunii vremea va  deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 18...20 de grade și  minime în creștere semnificativă de la 2...4 grade la începutul intervalului până la 10...12 grade.  Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 și 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor  maxime de 8...10 grade și minime în jur de 2 grade. Ulterior, valorile termice vor reveni în limite  normale, respectiv o medie a maximelor de 14...17 grade și minime de 5...8 grade. 

După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariție a acestora va fi mai  ridicată în zilele de 2 și 3 aprilie.

MUNTENIA 

În perioada 29 martie – 1 aprilie vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu  o medie a maximelor de 21...23 de grade și minime în creștere semnificativă de la 2 grade la  începutul intervalului până la 10 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 și 4 aprilie, când  media temperaturilor maxime va fi de 9...11 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de  0 grade. Valorile termice vor reveni în limite normale după 6 aprilie, respectiv o medie a  maximelor de 16...19 grade și minime de 2...6 grade. 

După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariție a acestora va fi mai  ridicată în perioada 1- 3 aprilie, când izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

OLTENIA 

Vremea va deveni caldă în perioada 29 martie – 1 aprilie, cu o medie regională a  maximelor de 18...21 de grade și minime în creștere semnificativă, de la 1...3 grade la începutul  intervalului până la 10 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că, în zilele de 3 și 4 aprilie sunt estimate maxime în jur de 9 grade și minime, ce pot fi ușor negative. După 5 aprilie se va  încălzi treptat, până la o medie a maximelor de 16...18 grade și minime de 4...6 grade, valori ce  se vor situa în jurul normelor climatologice. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi  posibile și cantități de apă însemnate.

LA MUNTE 

Media maximelor va fi de 7...9 grade până pe 1 aprilie, apoi temperatura va scădea  accentuat, iar în zilele de 3 și 4 aprilie vor predomina valorile termice diurne negative (în medie  -2 grade). Ulterior se va încălzi și se va reveni la o medie a maximelor de 7...8 grade. Evoluția  va fi asemănătoare și pentru valorile minime, care în mare parte din interval se vor situa între -4  și 2 grade, cu excepția dimineților de 3, 4 și 5 aprilie, când se va ajunge la valori de -8...-6  grade. 

După 30 martie, temporar vor fi precipitații, iar mai ales în 31 martie, 1 și 2 aprilie,  cantitățile de apă vor fi însemnate.

Sursa: ANM