Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 3 grade și cea a minimelor de -1...0 grade. Vremea se va încălzi pe  parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie  de 12 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie,  ajungându-se la medii ale maximelor termice de 3...4 grade și ale minimelor de -1...-2 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu  maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 5 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -2 și 0 grade. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie și mixte, în general slabe și cu caracter temporar, începând din 2 decembrie și până la sfârșitul perioadei de referință.

CRIŞANA 

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere astfel că pe 30 noiembrie  media maximelor va fi de 3 grade și cea a minimelor de -1...-2 grade. Vremea se va încălzi pe  parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie  de 11 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie,  ajungându-se la medii ale maximelor termice de 3 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. 

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu  maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 4 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -2 și 0 grade. 

Vor cădea precipitații local însemnate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, în  intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie și mixte, în general slabe și cu caracter temporar,  începând din 2 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni.

TRANSILVANIA 

Valorile termice vor fi în scădere accentuată la începutul intervalului, astfel că pe 30  noiembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -3...-4 grade. Vremea se va  încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde  spre o medie de 10 grade, iar cea a minimelor spre 2 grade. Vremea se va răci între 3 și 5  decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 2 grade și ale minimelor în jurul a  -3 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel  normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 2 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -4 și -2 grade. 

Vor cădea precipitații în general slabe cantitativ, la început predominant sub formă de  ploaie, apoi ploaie, lapoviță și ninsoare în intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie și  predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, temporar, din 3 decembrie și până la sfârșitul  celor 2 săptămâni.

MARAMUREŞ 

Valorile termice vor fi în scădere accentuată la începutul intervalului, astfel că pe 30  noiembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -1...-2 grade. Vremea se va  încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde  spre o medie de 9 grade, iar cea a minimelor spre 3 grade. Vremea se va răci între 3 și 5  decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 2...3 grade și ale minimelor în jurul  a -3 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel  normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 3 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -3 și -1 grad. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la început predominant sub formă de ploaie, apoi ploaie, lapoviță și ninsoare în intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie și predominant sub  formă de lapoviță și ninsoare, temporar, din 2 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni.

MOLDOVA 

După o prima zi a intervalului, în medie cu valori termice diurne de 12 grade și minime de  5...6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, în medie și minime de -2...0 grade. În perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor  marca o creștere, media maximelor ajungând la 10...11 grade și a minimelor în jurul valorii de 3  grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2...4 grade și ale minimelor de -3..-2 grade.   

Se vor semnala ploi slabe în ziua de 29 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni se vor semnala precipitații slabe, predominant  sub formă de lapoviță și ninsoare. 

DOBROGEA 

După o vreme deosebit de caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice  maxime de 16 grade și minime în jurul a 8 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat,  astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 7 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În  perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14...15 grade și a minimelor va fi în jurul a 6 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie  sunt estimate medii ale maximelor termice de 7...9 grade și ale minimelor de 1...3 grade.   

Se vor semnala ploi moderate în zilele de 29 și 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în  general slabe, predominant sub formă de ploaie.

MUNTENIA 

După o vreme deosebit de caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice  maxime de 14 grade și minime de 6...7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat,  astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 6 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În  perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14...15 

grade și a minimelor se va situa în jurul a 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 5...6 grade și ale minimelor de -2...0 grade. 

Se vor semnala ploi în general slabe în zilele de 29 și 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în  general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

OLTENIA 

După o vreme caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 11 grade și minime de 5...7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul  regiunii vor fi maxime de 5 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În perioada 1-3  decembrie, vremea se va încălzi astfel încât media maximelor va ajunge la 10...11 grade și a  minimelor se va situa în jurul a 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 4...5 grade și ale minimelor de -2...0 grade. 

Se vor semnala ploi în general slabe în 29 noiembrie și izolat pe 30 noiembrie, iar local  și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala  precipitații în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

LA MUNTE 

În primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la  0...2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1...0 grade la -7 grade. În perioada 1-3  decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua  săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2...0 grade și ale minimelor de -7...-5 grade. 

Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de  ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie - 01  decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

Sursa: ANM