Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT

Până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale  maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit  de caldă pentru această perioadă din an. După această dată, vremea se va răci semnificativ,  iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila până  la sfârșitul intervalului între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade.

Condiții pentru precipitații temporare vor fi după data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai  mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale  maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade, valori cu mult peste mediile multianuale  specifice perioadei. Ulterior, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia  de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 3 și 6  grade, iar a celor nocturne între -3 și 0 grade.

Condiții pentru precipitații temporare vor fi pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea va  fi mai mare însă în jurul datei de 5 ianuarie, între 8 și 10 ianuarie și după data de 12 ianuarie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la  valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori  ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După data de 5  ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile  multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în  zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

MARAMUREŞ

La începutul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere până la medii  ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 5 grade, valori cu mult peste normele perioadei.  După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de  mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul  intervalului între 2 și 5 grade, iar a celor nocturne între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 3-5 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la  valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade,  valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă  din an. După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la  început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media  valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor  nocturne între -4 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 8-12 ianuarie.

DOBROGEA 

La începutul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor  de 13 grade și ale minimelor de 6 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar  media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 3 grade. După această dată,  temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a  maximelor va oscila între 3 și 8 grade, iar a minimelor între -2 și 5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 8-10 ianuarie.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de  14 grade. Minimele termice vor avea ușoare variații în jurul a 3 grade. Apoi, până în data de 7  ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne  la 0 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului,  iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 6 grade, iar a minimelor între -3 și 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în  intervalul 8-10 ianuarie.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea tendința de scădere pe aproape tot parcursul intervalului,  semnificativă însă în intervalul 5-7 ianuarie. La început, valorile termice vor fi cu mult mai  ridicate față de normele perioadei; media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3...4  grade. În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la  0 grade. Spre sfârșitul intervalului, în medie, maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar  minimele vor coborî spre -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul  8-12 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura  aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de 0 grade, valori cu mult  peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile  termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade.  

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului,  în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Sursa: ANM