Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT 

La începutul intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8  decembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -4...-2 grade. Vremea se va  încălzi pe parcursul zilelor de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la  maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 1...3 grade. Pentru a  doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că  maximele vor fi în medie de 4...6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade,  valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii  decembrie. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate  ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

CRIŞANA 

La începutul intervalului, temperatura va fi în scădere astfel că pe 8 decembrie vremea  va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de numai 1 grad și minime de -4...-3  grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va  ajunge la maxime în general de 7...8 grade și la minime, în medie de 1...2 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în  medie de 4...5 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2...0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate  ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta  estimare indică precipitații puține la nivelul acestei regiuni. 

TRANSILVANIA 

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură  de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade  în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când și minimele termice vor scădea la o  medie de -6...-5 grade. După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de  10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6...7 grade, iar minimele vor  tinde spre -1...0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de  2...4 grade, iar minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de  -4...-2 grade. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în  ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie, iar  până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă. 

MARAMUREŞ 

În primele zile ale perioadei analizate, temperatura va fi în scădere treptată, astfel că pe  8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de 0 grade și  minime de -4 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul  regiunii se va ajunge la maxime în general de 6...8 grade și la minime ce se vor situa în jurul  valorii de 0 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale  temperaturii, tendința temperaturii fiind de ușoară scădere, astfel că maximele vor fi în medie  de 3...4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -3...-1 grad, valori comparabile  cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. 

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate  ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta  estimare indică precipitații pe arii mai restrânse și slabe cantitativ.

MOLDOVA 

 Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune, astfel  că în zilele de 8 și 9 decembrie, valorile termice diurne vor fi ușor negative, la o medie de -1...0  grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6  grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi, media estimată pentru temperaturile maxime,  urmând să atingă 5...7 grade, iar a celor minime va ajunge la 1...2 grade. Pentru a doua  săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în  medie de 3...4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2...0 grade, valori  comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie. 

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7  decembrie local se vor înregistra cantități de apă însemnate. Local și temporar, se vor semnala  precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

DOBROGEA 

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură  de la o zi la alta. În 6 și 7 decembrie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor  maxime de 12...14 grade și minime de 6...8 grade. În următoarele două zile (8 și 9 decembrie) se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 5...6 grade, iar temperaturile  minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Spre finalul  săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 12...14 grade, iar a celor  minime la 6...8 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului și în această regiune, regimul  termic nu va avea variații semnificative, tendința fiind de scădere treptată, astfel că maximele  vor fi în medie de 6...7 grade, iar minimele de 2...3 grade.  

 Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7  decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala  precipitații și în zilele de 10 și 11 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul  intervalului.

MUNTENIA 

 În primele două zile ale intervalului vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie  regională a temperaturilor maxime de 8...10 grade și minime de 3...5 grade. Ulterior se va răci  accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 4...6 grade, iar temperaturile minime  din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -3 grade. Spre finalul săptămânii se  va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 10 grade, iar a celor minime la 3...4  grade. După 12 decembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că până spre  finalul celei de-a doua decade a lunii decembrie sunt estimate maxime, în medie de 5...7 grade  și minime de 0...1 grad.  

 Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7  decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala  precipitații și în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul  intervalului.

OLTENIA 

În primele zile, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8 decembrie media  maximelor va fi de 4...5 grade și cea a minimelor în dimineața de 9 decembrie de -3...-2 grade.  Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii (10 – 12 decembrie), când la nivelul regiunii se va  ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 2...3 grade.  Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii,  astfel că maximele vor fi în medie de 5...6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0  grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii  decembrie. 

În zilele de 6 și 7 decembrie temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de  apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 9 – 12  decembrie.

LA MUNTE 

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea  va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime  de -8...-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor  maxime de 1...2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a  două decade va scădea spre -1...0 grade. O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile  termice minime, ce vor prezenta o medie de -4...-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi  vor scădea ușor până spre -6 grade. 

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o  probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Sursa: ANM