Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT

Valorile termice diurne vor marca o scădere pâna în data de 10 iunie, de la medii de 29 de  grade, spre medii de 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, iar  în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade. După această dată, va exista din  nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade. Variațiile  temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media acestora  va fi de 15...17 grade.  

Condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul  intervalului de anticipație, dar în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torențiale și cantități  mai importante de apă.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor marca o scădere ușoară pâna în data de 10 iunie, de la medii  de 28 de grade, spre medii de 26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în  jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din  nou tendința de scădere a valorilor termice diurne spre medii de 29...30 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora  va fi de 14...16 grade.  

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate  atmosferică. În perioada 8-10 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse  torențiale și cantități mai importante de apă va fi în creștere. 

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 10 iunie, iar media  acestora va fi de 25...26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei  de 16 iunie, media regională va fi de 30...31 de grade. După această dată, va exista din nou  tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade. Temperaturile  nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de  11...14 grade.  

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate  atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse  torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată. 

MARAMUREŞ

Până în data de 10 iunie, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media  maximelor va fi de 26...28 de grade. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în  creștere până la valori, în medie, de 30...31 de grade. După această dată, va exista din nou  tendința de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade. Temperaturile  nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, cu o tendință de creștere ușoară,  iar media acestora va fi de 12...15 grade.  

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate  atmosferică, însă în zilele de 9 și 10 iunie și după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse  torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată. 

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 11 iunie, iar media  acestora va fi de 27...28 de grade. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei  de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendința  de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29...30 de grade. Temperaturile nocturne  vor avea tendința de creștere ușoară pe tot parcursul intervalului, de la medii de 13...14 grade,  spre medii de 17 grade.  

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate  atmosferică, dar în zilele de 10 și 11 iunie și spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru  averse torențiale și cantități importante de apă va fi ridicată.

DOBROGEA

Valorile termice, indeosebi cele diurne, vor avea tendința de creștere până în jurul datei  de 16 iunie. Astfel, mediile maximelor vor crește de la 23...24 de grade, spre 30 de grade. Spre  sfârșitul intervalului, valorile diurne vor scădea ușor până la medii de 28 de grade. Mediile  temperaturilor minime vor varia ușor pe tot parcursul celor două săptămâni, cu tendință de  creștere de la valori de 16 grade, până la 19...20 de grade.  

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima  săptămână din interval, când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai  importante de apă.

MUNTENIA

Valorile termice, indeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei  de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 26...28 de grade, spre 34 de grade.  Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.  Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință  de creștere de la valori de 14 grade, până la 17...18 grade.  

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de  anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități  mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 și 11 iunie.

OLTENIA

Valorile termice, îndeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei  de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 27...28 de grade, spre 33...34 de  grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de  grade. Mediile temperaturilor nocturne vor varia ușor pe tot parcursul intervalului, cu tendință  de creștere de la valori de 14...15 grade, până la 17...18 grade.  

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de  anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități  mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 și 10 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul  intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile  temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de  creștere de la valori de 8...9 grade, până la 11...12 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație, dar  probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de  apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.

Sursa: ANM