Prognoza pentru următoarele două săptămâni pe zone geografice.

BANAT

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și va deveni deosebit de rece  pentru această dată, media maximelor termice coborând până în jurul a 3 grade, iar a  minimelor până spre -9...-10 grade. Ulterior valorile termice vor crește, astfel că în ultimele zile  ale intervalului temperaturile maxime vor atinge în medie 12...14 grade, iar cele minime 1...2  grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai mare în primele și în ultimele zile ale  intervalului.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor  va fi de 2...3 grade, iar a minimelor de -9...-8 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un  proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge  să atingă 12...14 grade și a minimelor 0...2 grade.

Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare în primele și în  ultimele zile de prognoză.

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă,  cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 2 grade și a minimelor între -7 grade în  prima dimineață și -14 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media  maximelor va ajunge să atingă în ultimele zile 10...12 grade și a minimelor -3...-1 grad.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai  mare în perioada 7 – 9 martie, dar și după 16 martie.

MARAMUREŞ

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată; media temperaturilor maxime va coborî spre 1 grad, iar a minimelor spre -10...-11 grade. În  zilele care vor urma se va încălzi treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză media  temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge să se situeze, în jurul a 12 grade, iar a  minimelor se va apropia de 0 grade.  

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, între 7 și 9 martie și din nou, după 16 martie.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, până în jurul datei de 11 martie,  când media maximelor termice va fi de doar -2...-1 grad, iar a minimelor de -10...-8 grade. Apoi  se va încălzi treptat, astfel că după data de 15 martie media temperaturilor maxime va fi între 10  și 12 grade, iar a minimelor între -1 și 1 grad.

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare între 7 și  11 martie și după data de 16 martie.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor  va atinge -1 grad, iar a minimelor -6 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de  încălzire, iar media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge la 8...10  grade și a minimelor la 1...2 grade.

Trecător vor fi posibile precipitații slabe cantitativ aproape în fiecare zi.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi în scădere, maximele, de la o medie de 4 grade, în prima zi, până  la 0 grade în jurul datei de 11 martie, iar minimele de la o medie de -2 grade la început, până la  -9 grade spre sfârșitul primei săptămâni. În intervalul următor se va încălzi, astfel încât în  ultimele zile media maximelor va fi de 11...12 grade, iar a minimelor de 0...1 grad.

Trecător vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales în intervalul 7-10  martie.

OLTENIA

Vremea se va răci până spre sfârșitul primei săptămâni, când media maximelor termice  se va situa în jurul a 2 grade, iar a minimelor va atinge -11...-10 grade. În intervalul care va  urma, tendința generală va fi de creștere a valorilor termice, astfel încât, în ultimele zile de  prognoză maximele vor atinge în medie 12...13 grade, iar minimele 0...2 grade.

Probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi între 7 și 11 martie, precum și  după data de 17 martie.

LA MUNTE

În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă,  cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -10 și -2 grade și a minimelor între -17 și -10  grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă 2...4  grade și a minimelor -4...-3 grade.

Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele și în ultimele zile  ale intervalului de prognoză. 

Sursa: ANM